بی شک مردم در دعاوی مختلف همواره به دنبال بهترین وکیل می گردند اما بهترین وکیل چک کسی است که به طور تخصصی پرونده های مخصوص چک را انجام می دهد و نسبت به قوانین آن اشراف کامل و جامع دارد تا موکل خود را به حق خود به طور کامل برساند.
صادرکننده چک باید توجه داشته باشد که چک را بدون خط خوردگی و با ذکر تاریخ دقیق وصول آن صادر کند زیرا که چک در تاریخ مقرر باید وصول شود
حال تصور کنید دارنده چک در موعد مقرر برای وصول چک به بانک مراجعه می کند و مبلغ کافی در حساب صادرکننده چک موجود نمی باشد این جاست که دارنده چک باید صدور گواهی عدم پرداخت را از بانک درخواست نماید.
حال باید دانست که گواهی عدم پرداخت چیست؟ این گواهی رسیدی است که از طرف بانک به دارنده چک داده می شود برای انجام پیگیری های مربوط به چک پرداخت نشده و به معنای عدم پرداخت چک در سررسید خود می باشد.
به بیان ساده تر تصور کنید شما چکی را در اختیار دارید و زمان سررسد آن فرا رسیده است به بانک مربوط مراجعه می کنید برای وصول چک اما مبلغ درج شده در چک نزد بانک محال علیه موجود نمی باشد یا به اندازه ی کافی نیست در این صورت شما برای اینکه اثبات کرده باشید برای وصول چک به بانک مراجعه کرده اید باید درخواست صدور گواهی عدم پرداخت را نمایید و بانک محال علیه مکلف گواهی مربوطه را صادر نماید.
بهشما پیشنهاد میدهیم مقاله بهترین وکیل تجاری را مطالعه کنید.
باید دانست که پیگیری قضلیی چک هم از طریق کیقری هم از طریق حقوقی قابل انجام است
پیگیری کیفری به این گونه است که دارنده چک باید از تاریخ سررسد آن به مدت شش ماه درخواست گواهی عدم پرداخت را انجام دهد و پس از صدور این گواهی شش ماه از تاریخ صدور آن مهلت دارد تا شکایت کیفری انجام دهد و پیگیری های کیفری لازم را انجام دهد و نکته ی بسیار مهم این است که در صورت اتمام مهلت شش ماهه دیگر به هیچ عنوان امکان شکایت کیفری برای دارنده چک وجود ندارد
در این صورت تنها راهی که برای دارنده چک باقی می ماند این است که دادخواست حقوقی خود را برای مطالبه ی وجه چک پرداخت نشده به مرجع قضایی صالح تسلیم نماید.
اسناد مالی شما بعضی از اسناد اولیه ای هستند که باید جمع آوری کنید. این سوابق به تعیین نوع ورشکستگی مناسب شما کمک خواهند کرد. به عنوان مثال، اسناد مالی شما می تواند نشان دهد شما درآمد منظمی داشته اید، به این معنی که ممکن است بهترین گزینه ممکن برایتان ورشکستگی ساده است . این مسئله ممکن است پیامدهای بزرگی داشته باشد، زیرا ورشکستگی ساده به شما اجازه می دهد مالکیت خود را حفظ کرده و بدهی های خود را در طول زمان بپردازید.
دیگر اسنادی را که باید نسبت به جمع آوری آنها اقدام کنید عبارتند از :
اما در مواردی به طور کلی چک قابل شکایت کیفری نمی باشد و تنها از طریق حقوقی می توان آن را پیگیری نمود این موارد عبارت هستند از:
امروزه اکثر دعاوی چک مطرح شده در دادگاه ها را میتوان به مطالبه وجه ، استرداد لاشه چک و ابطال چک تقسیم نمود البته دعاوی چک محدود به این سه نوع دعوا نمی باشد اما موارد یاد شده از مهم ترین دعاوی می باشند.
لیست زیر ترکیبی از دارایی هایی است که شما دارید و همچنین گواهی تأیید در آمد شما . سازماندهی مناسب و کامل دارایی های شما بسیار مهم است تا نشان دهید که سطح درآمدتان را تعیین کرده اید. تعیین این درآمد ممکن است برای اثبات این باشد که شما می توانید بدهی های خود را در طول یک دوره زمانی (با اثبات کمبود درآمد) بازپرداخت کنید.
1:چک عادی
2.چک تایید شده
3.چک تضمین شده یا رمز دار
4.چک مسافرتی
که تعاریف آن ها ممکن است در حوصله ی خواننده نباشد.
به شما پیشنهاد داده میشود وکیل قراردادها را نیز مطالعه کنید.
در این مطلب سعی شد اطلاعات مفیدی در اختیار شما عزیزان قرار داده شود اما این قوانین بسیار کلی بیان شده است و پرونده های مربوط به چک دارای پیچیدگی ها و سختی های خود می باشند که ایجاب میکند شما از بهترین وکیل چک در تهران استفاده کنید زیرا هرکدام از نوشته های مندرج بر روی ورقه چک ممکن است آثار حقوقی متعددی را داشته باشد برای مثال باید توجه داشت امضای روی برگه چک چه زمانی مربوط به انتقال سند می باشد و چه زمانی مربوط به تضمین یا همان ضمانت است.
چک دادن معاملات طبیعی در دنیای تجاری را متوقف می کند و بنابراین رشد تجارت را مختل می کند. از آنجایی که چرخه کسب و کار به شیوه ای بزرگ بر اقتصاد تاثیر می گذارد ، بنابراین بهتر است به هنگام کشیدن چک و پرداخت آن دقت های لازم به عمل آید . اگر به دنبال بهترین وکیل چک هستید ، بهتر است چند نکته را در نظر داشته باشید که در این جا به برخی از آن ها اشاره می کنیم .
محل سکونت بهترین وکیل چک ، عامل مهمی در جستجوی یک وکیل پایه یک برای سپردن نمایندگی شما است . از آنجا که موضوع شما به احتمال زیاد به قوانین و مقررات و قوانین محلی بستگی دارد ، شما وکیلی می خواهید که مقررات مربوط به مکان زندگی شما را درک کند . در بخش عملی ماجرا ، شما همچنین خواهان یک وکیل هستید که یک دفتر و اتاق مناسبی در یک موسسه داشته باشد . بعضی از وکلا می توانند برای ملاقات شما سفر کنند ، اما ممکن است هزینه سفر خود را نیز بر روی صورت حساب وکالت خود اضافه کنند. معمولا ایده خوبی است که برای یافتن یک وکیل مناسب به منطقه زندگی خود مراجعه کنید . علاوه بر داشتن دانش حقوقی کافی از قوانین ایالتی و محلی ، وکلا نیز دارای دانش عملی نیز باید باشند . وکلا در شهرها نیز با سازمان های مفید در آن شهر ارتباط برقرار می کنند که روند حل و فصل مسئله را سریعتر می کند . لذا به هنگم انتخاب بهترین وکیل چک تلاش داشته باشید که وکیل مورد نظر علاوه بر صلاحیت و دقت و مهارت در زمینه چک نیز خبره و ماهر باشد و بتواند به بهترین شکل پرونده چک شما را پیگیری کند.
یا اینکه چگونه باید به گونه ای سند تجاری چک را صادر کرد که از طریق کیفری قابل پیگیری نبوده و تنها از طریق حقوقی قابلیت طرح دعوا را داشته باشد.
در آخر دلایلی را ذکر خواهیم کرد که نشان می دهد وصول چک توسط وکیل چک چه مزایایی را دارد:
1.نیازی به حضور شاکی یا خواهان در دادگاه نخواهد بود.
2.با توجه به اشراف وکیل متخصص چک به قوانین مربوط به آن و رویه های قضایی آن مدت زمان صدور حکم علیه صادر کننده چک بی شک کم تر ب طول می انجامد.
3.در صورت شناسایی اموال، وکیل دارنده چک می تواند فورا آن ها را توقیف کند.
مجموعه ی ما مجرب ترین و بهترین وکیل چک در تهران را در اختیار شما قرار خواهد داد تا از حقوق شما دفاع کند و پیچیدگی های دعاوی مربوط به چک را برای شما عزیزان سهل گرداند.وکیل چک می تواند به عنوان وکیل دارنده چک نسبت به تنظیم دادخواست و تسلیم آن به دفتر دادگاه صالح و حضور در جلسات دادگاه اقدام نماید. و ما جهت رفاه حال شما خدمات حقوقی را در اسرع وقت در اختیار شما قرار خواهیم داد .
با سلام در صورتی که پس از مراجعه به بانک پس از سر رسید چک و گرفتن گواهی عدم پرداخت چک می توانید شکایت کیفری نمائید و توقیف اموال ایشان را بگیرید. در صورات اثبات عدم بروز بودن چک توسط نامبرده فقط می توانید طرح دعوای حقوقی نمائید. پیروز و تندرست باشید.
خیر شما برای شکایت فقط میتوانید از صاحب حساب شکایت نمائید به دلیل اینکه حساب مربوط به وکیل نبوده و ایشان فقط حق امضا داشته اند.
وکیل مهریه
هر کلمه ای است عربی و در فارسی آنرا کابین می گویند. هر چیزی را که ارزش مالی داشته باشد از جمله عین(مانند یک خانه) و منافع(مانند اجاره بهای ماهانه یک خانه) و یا حتی تعلیم موضوعی را می توان مهر قرار داد. ضمن اینکه مهر باید قابل تملک نیز باشد.(یعنی دارای ارزش و یا قابلیت نقل وانتقال باشد)
پس از رسیدگی، اگر دادگاه به این نتیجه رسید که زوج قبلاً مهریه همسر خود را پرداخت ننموده است، زوج را محکوم به پرداخت مهر مطالبه شده می نماید؛ اما زوج می تواند به حکم صادره اعتراض نموده و به این اعتراض در دادگاه دیگری که مرجع بالاتری نیز می باشد، رسیدگی می شود. در صورت تأیید حکم اولیه زوجه می تواند با مراجعه به دادگاه بدوی(دادگاه اول صادرکننده حکم محکومیت زوج)و معرفی مالی از اموال زوج تقاضای اجرای حکم را نماید و شوهر طبق حکم صادره مکلف به پرداخت مهریه همسر خویش می باشد.
وکیل مهریه
اما در مورد وکیل مهریه هایی که کالای معینی هستند، با توجه به ارزش ذاتی و مستقل آنها، با پرداخت آن در هر زمان شوهر، دیگر دینی بر عهده نخواهد داشت؛ اما در مورد مهریه وجه رایج این طور نیست. با توجه به کاهش ارزش پول، زوج با پرداخت مبلغی که طبق شاخص تورم اعلامی توسط بانک مرکزی مشخص می شود دین خود را به زوجه پرداخت می نماید.(نه مبلغ مندرج در عقد نامه که پس از گذشت زمان ممکن است بسیار ناچیز باشد.)
تعیین مهر، منوط به تراضی طرفین است؛ اما از ارکان عقد نکاح محسوب نمی شود و حتی می توان مهر را تعیین نکرد و پس از عقد زوجین بر آن توافق کنند؛ اما چنانچه مهر ذکر شود(مهرالمسمی)بایست به گونهای باشد که هیچ کدام از طرفین نسبت به نوع، کمیت یا کیفیت آن تردید نداشته باشند.(یعنی معلوم باشد.) زوجه می تواند دادخواست خود را به دادگاه خانواده محل اقامت خوانده یا محل اقامت خود تقدیم نماید؛ مگر در موردی که مهریه از انواع ملک(غیرمنقول) باشد؛ مانند زمین وخانه که در این صورت دادگاه محلی که ملک در آن حوزه واقع شده ،صالح می باشد.
زوجه ضمن تقدیم دادخواست به دادگاه می تواند علاوه بر مطالبه مهریه خود، به منظور جلوگیری از نقل و انتقال احتمالی اموال توسط زوج با قصد فرار از پرداخت مهریه، تقاضای توقیف این اموال را نماید.( این امر تحت عنوان تأمین خواسته در محاکم مطرح می شود.) زوجه در ضمن می تواند هزینه های پرداختی مانند هزینه دادرسی(که بابت رسیدگی به دعوای مطالبه مهریه باید توسط زوجه پرداخت و به حساب دادگستری واریز گردد) و حق الوکاله وکیل(طبق تعرفه و در صورتی که زوجه وکیل داشته باشد) را درخواست نماید.
مطابق قانون به مجرد عقد، زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی در آن بنماید؛ بنابراین مطالبه مهریه از حقوق خاصه زوجه می باشد؛ اما از جمله مراجعی که زوجه می تواند در آنجا مهریه خود را درخواست کند، دادگاه خانواده است.
وکیل مهریه
مطالبه مهریه معمولا از دو طریق صورت می گیرد؛ یکی دادگاه و دیگری اجرای ثبت. وکیلی که برای پرونده مهریه انتخاب می کنید باید بررسی کند که کدام طریق بهتر است و این بستگی به اوضاع و احوالی دارد که وکیل مهریه به خوبی بر آن واقف است. اما مهم ترین مزیت اقدام از طریق اجرای ثبت، شاید ممنوع الخروج کردن زودهنگام همسر (شوهر) باشد.
در خصوص وضعیت رسیدگی به پرونده های مهریه در دادگاه خانواده باید به مادۀ ۲۲ قانون حمایت خانواده مراجعه نمود: “هرگاه مهریه در زمان وقوع عقد، تا یکصد و ده سکه تمام بهار آزادی یا معادل آن باشد وصول آن مشمول مقررات مادۀ ۲ قانون اجرای محکومیتهای مالی است. چنانچه مهریه بیشتر از این میزان باشد، در خصوص مازاد، فقط ملائت زوج ملاک پرداخت است. رعایت مقررات مربوط به محاسبۀ مهریه به نرخ روز کماکان الزامی است ”
وکیل مهریه باید به موکل توضیح دهد که قانونگذار از باب ضمانت اجرای اعمال ماده ۳ قانون نحوۀ اجرای محکومیتهای مالی، مهریه تا یکصد و ده عدد سکه یا معادل آن را مورد حمایت قرار داده است. البته نسبت به مازاد بر آن، در صورت توان پرداخت زوج، از باب مقررات حقوقی بدون اعمال ماده ۳ پرداخت خواهد کرد.
در مورد وکیل طلاق توافقی نیز مطالعه کنید.
در خصوص مازاد بر تعداد یکصد و ده سکه یا معادل مبلغی آن، چنانچه زوج ملائت داشته باشد از اموال وی قابل پرداخت خواهد بود با این تفاوت که نسبت به مازاد این تعداد یا مبلغ، در خصوص جلب و زندانی کردن زوج اقدامی از طرف دادگاه صورت نمیگیرد و صرفا با معرفی مال (اعم از منقول و غیرمنقول) از طرف زوجه یا وکیل ایشان نسبت به توقیف آن از طرف مرجع قضایی اقدام خواهد شد. توقیف اموال اعم از اموال منقول (مثل خودرو، سهام و…) و اموال غیر منقول (مثل ملک مسکونی و مغازه) و حتی توقیف سرقفلی. البته توقیف سرقفلی در مرحله ی اجرای آن دشواری هایی دارد که ممکن است نیاز به صبر ایوب داشته باشد اما وکیل مهریه این مسیر فرسایشی و ریزه کاری ها را می داند.
جواب به زبان ساده تر: بله، فقط اگر در زمان مطالبه، زوج (مرد) اموالی نداشته باشد، تا میزان ۱۱۰ عدد قابل مطالبه است و برای بیشتر از صد و ده تا می بایست اموال زوج شناسایی و جهت اجرا به دادگاه معرفی شود. (ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده)
وکیل مهریه
سوال دوم از وکیل مهریه: اگر زوجه کل مهریه یا بخشی از مهریه اش را در دفترخانه اسناد رسمی بذل کند آیا رجوع از بذل مهریه ممکن است؟
جواب: بله، بذل قابل رجوع است. البته باید دقت شود که اگر زوجه، ذمه ی زوج را از پرداخت دین (مهریه) بری کند دیگر قابل رجوع نیست؛ برائت ذمه ی زوج از پرداخت دین (مهریه) با بذل مهریه متفاوت است و قابل رجوع نیست. در ضمن، اگر زوجه کتبا اقرار به دریافت کل مهریه کند و دو شاهد هم ذیل اقرارنامه را گواهی کنند، نمی تواند رجوع کند. البته، در صورتی که زوجه ادعا کند که واقعا سکه ای دریافت نکرده، ممکن است تحت شرایطی بتواند مهریه اش را مطالبه کند. البته همچنان که در ماده ۱۲۷۷ قانون مدنی آمده است: انکار بعد از اقرار پذیرفته نمی شود. {مگر تحت شرایط استثنایی مقرر در همان قانون}
جواب: خیر، ملاک میزان مهریه، زمان وقوع عقد میباشد نه بعد از آن. یعنی اگر در زمان تنظیم عقد، میزان مهریه مثلا ۱۴ سکه یا معادل مبلغی آن بوده باشد، بعدا زوجین آن را به مثلا ۱۱۴ سکه افزایش دهند این افزایش مورد قبول قانون نبوده و جزو مهریۀ مورد مطالبه محاسبه نخواهد شد. شورای نگهبان نیز در جلسۀ مورخ ۲۴/۴/۱۳۸۸ در این خصوص اینچنین اظهار نظر کرده است: ” مهریۀ شرعی همان است که در ضمن عقد واقع شده است و ازدیاد مهر بعد از عقد شرعا صحیح نیست و ترتیب آثار مهریه بر آن خلاف موازین شرع شناخته شد.”
وکیل حضانت فرزند را نیز بررسی کنید زیرا متناسب با این مبحث است.
بنا به تجربه چندین ساله وکالت در امور خانواده، خانم هایی که برای مطالبه مهریه به دفتر وکالت وکیل مهریه یا برای مشاوره مراجعه می کنند اکثرا، یا به منظور طلاق است که چون شرایط مقرر در قانون را ندارند، طلاق گرفتن دشوار است و لذا به خواست خود یا توصیه وکیل، مسئله مهریه را پیش می کشند؛ یا اینکه همسرشان مرتکب خیانت شده، یا اقدام به ضرب و شتم وی نموده است و به اصطلاح، دست به زن دارد. در پرونده های متعددی که برای امور خانواده (مهریه یا وکیل طلاق) وکالت نموده ام یا به عنوان مشاور حضور داشته ام، به وفور شاهد این واقعیت بوده ام. بنابراین می توان گفت کمتر زنی هست که بی دلیل مهریه بخواهد؛ دلیل را باید در اعمال و رفتار مرد سراغ گرفت.
در خاتمه، این را هم باید دانست که اینگونه نیست که وکیل مهریه صرفا پرونده های مهریه و طلاق را انجام دهد؛ یک وکیل ممکن است در زمینه های متعددی، متخصص و کارکشته باشد؛ به طور کلی، وکالت دعاوی طلاق، مهریه و خانواده پیش پا افتاده ترین پرونده های یک وکیل هستند. وکیل باید اخلاق حرفه ای و سوگندنامه شغلی را رعایت کند و اگر برای وصل کردن نیامده، لااقل، کاسه ی داغ تر از آش هم نباشد.
در بسیاری مواقع، اشخاص برای استفاده از خدمات حقوقی، توان اختیار نمودن وکیل پایه یک دادگستری را ندارند. گرچه نقش وکیل حاذق و متخصص برای پرونده های مطروحه در دادگستری بر کسی پوشیده نیست اما به دلایلی از جمله مسائل مالی و فرهنگی، علاقه ای برای استفاده از وکیل دادگستری ممکن است وجود نداشته باشد. در چنین مواقعی، می توان از مشاور حقوقی یا دفتر مشاوره حقوقی بهره جست. گرچه در سالهای اخیر، دفاتری تحت عنوان مؤسسۀ حقوقی یا دفاتر حقوقی یا دفاتر مشاور حقوقی در سطح شهر سر بر آورده است که صاحبان این دفاتر، گاهی، نه تنها وکیل دادگستری یا مشاور حقوقی نیستند بلکه از حقوق و مشاوره و وکالت فقط حق الوکاله گرفتن را خوب بلدند و با عدههای دروغ و معرفی خود به عنوان افراد ذینفوذ در مراجع قضایی، موجبات خسران بسیاری گردیدهاند. لذا باید گفت موکلین و کسانی که به دنبال یک وکیل یا مشاور حقوقی خوب و مطمئن هستند حتما باید دقت کنند که گرفتار مؤسسات دروغین و افراد فریبکار که خود را وکیل دادگستری یا قاضی بازنشسته یا مشاور حقوقی معرفی مینمایند نشوند.
از طرف دیگر، در بسیاری از موارد، دفتر وکیل یا دفتر مشاوره حقوقی اولین مراجعۀ موکل برای مذاکره در خصوص انعقاد وکالت نیست بلکه موکل به دفاتر وکلای دیگر یا دفاتر مشاورۀ حقوقی نیز مراجعه و ارزیابی لازم را داشته است. به همین جهت است که شناخت شخصیت موکل برای وکیل دادگستری، امری مهم و اثرگذار در جهت قبول یا رد کار اوست. مراجعه و مشورت قبلی با وکیل دادگستری یا مشاوره تلفنی با وکیل حقوقی دیگر، فی نفسه، امر نامطلوبی نیست اما بعضی از موکلین در نزد هر وکیل یا مشاور حقوقی چه بسا بدون پرداخت حق مشاوره نکاتی را میآموزند و بدون انعقاد قرارداد با هیچ یک از وکلای دادگستری یا مشاوران حقوقی طرف مشورت، از آموختههای نزد آنان استفاده میکنند. هر چند این نحوۀ مواجهه با وکلای دادگستری و مشاوران حقوقی، همواره منجر به نتیجۀ مطلوب نخواهد شد مخصوصا یک وکیل دادگستری باتجربه، هرگز مغلوب و مقهور فریب یک به اصطلاح موکل نخواهد شد.
صرف نظر از مطلب فوق، وکیل دادگستری در صورت قبول وکالت، برای پیشبرد صحیح امر وکالتی موکل نیز با مشکلات عدیده ای روبروست که چه بسا یک مشاور حقوقی که صرفا به منظور مشاورۀ حقوقی و دادن نظر مشورتی- و نه قبول وکالت- با پروندۀ مراجعه کنندهای روبروست، چنین مشکلاتی ندارد و صرفا در حد مشاوره حقوقی با موضوع و دعوی موکل مواجه خواهد بود و نتیجۀ آنچه به عنوان یک مشاور حقوقی بیان میدارد دامنگیر او نخواهد بود، برخلاف وکیل دادگستری که وقتی وارد پرونده ای می شود، نتیجۀ کار برایش مهم است و دقت بیشتری را میطلبد.
به عنوان آخرین مطلب در خصوص وکیل دادگستری و مشاوره حقوقی باید گفته شود که هر وکیل پایه یک دادگستری میتواند به عنوان یک مشاور حقوقی هم فعالیت کند اما برعکس، کسانی که معمولا به عنوان مشاور حقوقی معرفی گردیده اند، الزاما، وکیل پایه یک دادگستری نیستند.